Pajala IF

Referat: IBK Boden (b) - Pajala IF

Orka skriva om förluster hela tiden....

Men Ok vi gör ett försök...

Förutsättningarna inför matchen var inte de bästa. Vi kunde ännu en gång inte ställa upp med det bästa vi har. Evelina, Ottilia och Sanna var förkylda men Sanna gör ändå ett försök som dock endast håller i en period.

Matchen börjar bra. Ellinor slår ett långt uppspel mot Bodens mål och där står Isabelle helt ren och har inga problem med att stöta in 1 - 0 till oss. Men sen var det slut på det roliga. Boden gör 6 mål i rad och leder med 6 -1 4 minuter in i andra perioden. Då såg det mycket tungt ut. Vi gör enkla misstag och bjuder på många målpass. Tur att Lina storspelar. Annars kunde det ha rasat iväg ordentligt.
Vi repar mod efter Ulrikas reducering till 6-2 och när Amanda gör sitt första mål för säsongen ( 7-3) så känns det som om vi får en nytändning. Tyvärr så trampar Ellinor snett och vrickar foten i slutet på andra. Inför sista perioden har vi därför bara 7 utespelare att tillgå eftersom Sanna fått hoppa av redan efter en period.
Men vi ger inte upp. Amanda och Jannica gör var sitt mål i början på tredje och helt plötsligt är det match igen. Vi har bud på fler mål, men det vill sig inte. Orken tryter och Boden kan gå ifrån till 11 - 6.

Vi tycker ändå att detta var ett fall framåt. Första perioden var bedrövlig men sedan rycker vi upp oss och de individuella misstagen blir mindre. vi får inte glömma bort att det är serietvåorna vi möter förstärkta med tre div. 1 spelare. Bl.a Josefin Öhman som var planens bästa spelare och gjorde 3 mål. ( Hon gjorde dessutom 2 i Bodens senaste match i div 1 förra helgen ).

Vår bästa spelare i denna match var Lina som räddade 66 av Bodens 77 skott på mål. Lina går från klarhet till klarhet och är nu en målvakt som håller en hög div 2 klass . Backarna hade det jobbigt i början av matchen men spelade upp sig efter hand. Ni måste dock bli mycket tuffare framför det egna målet. Flera av Bodens mål gjordes på returer och avslut 1 m framför Lina.
Framåt lyckades vi mycket bra. Av 18 skott på mål får vi in 6. Kul att Amanada och Jannica fick göra sina första mål för säsongen. Man har väl sällan sett en sådan lycklig målskytt som Amanda tidigare. Ulrika satte två pytsar och ligger nu på tredje plats i serien när det gäller gjorda mål. 20 stycken. Inte illa.

Om man tittar i tabellen så kan man se att vi gjort 1 mål mer än Gällivare men ändå ligger 11 poäng efter dem. Men å andra sidan har vi släppt in 15 mål fler. Slutsatsen man kan dra av detta är att vi gör tillräckligt mycket mål men släpper in för många bakåt. Det är den stora skillnaden mellan oss och lagen som ligger i mitten av tabellen. Det finns alltså brister i vårt försvarsspel. Och då menar vi hela lagets försvarsarbete. Vi är alldeles för snälla i närkampsspelet och slarvar i vårt passningsspel vilket gör att vi bjuder motståndarna på alldeles för många lätta mål. Sådana mål som vi själva nästan aldrig tillåts göra.
Detta får vi ta med oss till säsongens sista match och då hoppas vi att vi kan få spela med fullt manskap.